بر اساس نتایج مطالعات انجام شده، تقریبا نیمی از مبتلایان به دیابت دچار آرتریت (التهاب مفاصل) یا همان آرتروز هستند. در حالی که هنوز مشخص نیست که آیا دیابت مستقیماً باعث ایجاد بیماری آرتروز می شود یا نه، اما مشخص است که ترکیب این شرایط مزمن برای افرادی که با هردوی آنها زندگی می کنند، چالش های خاصی را ایجاد می کند از جمله درد مفاصل. به عنوان مثال ، بیماران مبتلا به دیابت و آرتریت می توانند از فوائد ورزش کردن بهره مند شوند، در حالی که اگر ورزشی که انجام می دهند مناسب نباشید، شرایطشان سخت تر یا دردهایشان بیشتر می شود. اگرچه بر اساس تحقیقات جدید انجام شده، می توان گفت که جایی برای نگرانی وجود ندارد زیرا مطالعات نشان داده است که با کمی بررسی و تشخیص مناسب می توان شرایط را برای مبتلایان دیابت و آرتریت بهبود بخشید.
آرتریت نوع بیماری التهابی مفصلی است که باعث ایجاد درد و کاهش دامنه حرکتی در مفاصل مختلف بدن می شود. واضح است که فرد برای رفع التهاب بر اساس نظر پزشک نیاز به مصرف دارو دارد، اما فاز دوم درمان شامل کاهش فشار از روی مفاصل و بازگرداندن دامنه حرکتی مفاصل است. جدا از بازتوانی مفاصل، بیماران مبتلا به دیابت باید برای بهبود و کنترل سطح قند خون ورزش را در برنامه روزانه خود بگنجانند که متاسفانه آن دسته از بیماران مبتلا به دیابت که دچار آرتروز نیز هستند، خیلی وقت ها به به علت درد و فشار مفاصل از فعالیت ورزشی باز می مانند.
با وجود آرتریت و دیابت چطور ورزش کنم؟!
پیشنهادی که به این دسته از افراد می شود انجام فعالیت هایی مانند شنا، آب درمانی و ورزش در آب یا حتی قدم زدن و حرکت در آب است. علت این توصیه درواقع شرایط بی وزنی در آب و کاهش فشار بر مفاصل است. فعالیت در آب، علاوه بر کاهش درد، سبب افزایش دامنه حرکتی در بلندمدت نیز می شود.
از سوی دیگر، ورزش های آبی جز فعالیت های هوازی محسوب می شوند که در کنار افزایش قدرت و انعطاف پذیری عضلات، بر سیستم قلبی – عروقی تاثیر می گذارند و به حفظ تناسب اندام و کاهش وزن نیز کمک یم کنند. کارشناسان معتقدند که برای درمان آرتریت و دیابت، ورزش نقشی کلیدی دارد زیرا منجر به کاهش درد و بهبود سطح قند خون می شود، به ویژه ورزش در آب که به واسطه شناور ماندن جریان خون به مویرگ های خونی کاهش یافته و در نتیجه احساس فشار روی پاها کمتر می شود.
منبع: American diabetes association