نتایج یک تحقیق تازه نشان می دهد که شیر شتر می تواند التهاب را در بیماران مبتلا به دیابت نوع دو کاهش دهد. محققان دانشگاه کاردیف متروپولیتن پیش از این فوائد مرتبط با سلامتی شیر را مشخص کرده و نشان داده بودند که شیر می تواند ریسک ابتلا به دیابت نوع دو را کاهش دهد.
شیر شتر بسیار مغذی است و چربی این شیر یک ترکیب مهم است که ارزش غذایی بالایی دارد. محققان مشتقا بودند که از شیر شتر در این مطالعه استفاده کنند زیرا در مقایسه با شیر گاو چربی غیر اشباع بیشتری دارد. اگرچه به دلیل پیچیدگی ترکیب شیر شتر، محققان در نهایت تصمیم گرفتند که فقط اثر این شیر را روی التهاب بررسی کنند.
پروفسور کیث موریس و تیم تحقیقاتی او کشف کردند که چربی های موجود در شیر شتر می تواند مانع از فعالیت ماکروفاژها در چربی شکمی شود. افرادی که مبتلا به دیابت نوع دو هستند در اطراف شکمشان چاقی و التهاب دارند، با ریسک بالاتری برای بروز عوارض دیابت از جمله بیماری قلبی، سکته و… مواجه هستند و ماکروفاژها نقش مهمی در پیشبرد التهاب در بدن دارند.
پروفسور موریس می گوید: اگر این تاثیرات قابل در مطالعه انسانی باشد، بنابراین می توان نتیجه گرفت که شیر می تواند از التهاب ناشی از دیابت جلوگیری کند. البته ما نمی توانیم بگوییم که شیر شتر می تواند دیابت را «درمان» کند، یا اینکه آیا در فرد مبتلا به دیابت که به طور منظم از این شیر استفاده می کند، التهاب را کاهش می دهد یا نه.