خیلی از بیماران مبتلا به دیابت نه به دلیل خود بیماری بلکه به دلیل عوارض ناشی از آن جان خود را از دست می دهند یا کیفیت زندگی شان به شدت پایین می آید. بیماری های قلبی و نوسان چربی خون یکی از مهم ترین ریسک هایی است که افراد دیابتی را تهدید می کند. اما چه بخوریم که خودمان را در برابر این خطر بیمه کنیم؟

غذاهای دوستدار قلب

ماهی سالمون: سرشار از امگا ۳ است و مانع از بروز بیماری‌های قلبی می‌شود.

لوبیا قرمز: کم کلسترول و سرشار از فیبر است.

گردو: از دیواره مویرگ‌ها در برابر آسیب محافظت می‌کند.

جوی دوسر: از افزایش شدید قند خون بعد از خوردن غذا جلوگیری می‌کند.

تخم کتان: از سخت شدن دیواره عروق جلوگیری می کند.

بادام: به کاهش کلسترول، فشارخون و التهاب کمک می‌کند.

بروکلی: به پایین آمدن کلسترول کمک کرده و دفع را بهبود می‌دهد.

ماهی تن: مانع از ایجاد ریتم‌های نامنظم قلبی می‌شود.

هویج: بینایی را بهبود می‌دهد و باعث پیشگیری از بیماری‌های قلبی می‌شود.

بلوبری: سرشار از فیبر و آنتی‌اکسیدان است.

برنج قهوه‌ای: کلسترول و ریسک دیابت را پایین می‌آورد.

اسفناج: به بهبود عملکرد مغز و پایین‌ آمدن فشارخون کمک می‌کند.

سیب‌زمینی شیرین: به کاهش سطح استرس کمک می کند.

مارچوبه: مانع اثر رادیکال‌های آزاد در بدن می‌شود.

طالبی: به رقیق شدن خون و پیشگیری از بیماری‌های قلبی و عروقی کمک می‌کند.

پرتقال: به کنترل ضربان قلب و فشار خون کمک می‌کند.

گوجه‌فرنگی: التهاب و لخته‌های عروقی را از بین می‌برد.

شکلات تلخ: در صورت مصرف متعادل به کاهش فشار خون کمک می‌کند.

شیر بادام: فاقد کلسترول بوده و فشار خون را بهبود می‌بخشد.

 

 

دشمنان قلب

سوسیس و کالباس: سرشار از چربی، سدیم و نیترات هستند

نوشابه های رژیمی: باعث افزایش وزن و ناراحتی‌های قلبی می شوند.

گوشت قرمز: کلسترول و چربی بالایی دارند که باعث سفت شدن عروق می‌شوند.

چیپس: فشار و چربی خون را بالا می‌برد.

پیتزا: بزرگترین منبع کالری، چربی و نمک در رژیم غذایی روزانه است.

کورن فلکس‌: شکر زیادی دارد و باعث افزایش تری‌گلیسرید و کلسترول بد خون می‌شود.

نودل: ریسک چاقی شکمی و افزایش کلسترول بدن خون را بالا می‌برد.

آرد سفید: چاقی‌آور است و قند را افزایش می‌دهد.

نمک: اصلی‌ترین دلیل افزایش فشار خون است.

جگر: کلسترول بالایی دارد و ریسک حمله‌های عروقی را افزایش می‌دهد.

شکر: باعث چاقی و پرفشاری خون می‌شود.

پاپ‌کورن کره‌ای: ۷ برابر بیش از مقدار توصیه شده روزانه اسید چرب ترانس دارد.

کمپوت آمده: ۲ برابر بیشتر از میوه طبیعی قند دارد.

کیک: باعث افزایش استرس اکسیداتیو در عروق خونی می‌شود.

مستانه تابش

مستانه تابش یک مشاور تغذیه و رژیم‌درمانی و ورزش تمام‌وقت و یک نویسنده نیمه‌وقت در حوزه سلامتی، تغذیه و چاقی است. او بیشتر از 10 سال است که در زمینه چاقی، چاقی مفرط و دیابت فعالیت می‌کند و در حال حاضر در حال اتمام دوره دکتری تخصصی خود در زمینه فیزیولوژی و تغذیه ورزشی است. طرفدار این ایده است که برای کنترل قند خون محدود لازم نیست، «هوشمندانه خوردن» چاره کار است! عاشق دوچرخه‌سواری و گل و گیاه است و در زمان‌های آزادش سعی می‌کند با نوشتن در دنیای مجازی به بعضی از شایعه‌هایی تغذیه‌ای که خیلی‌ها باورشان دارند، پاسخ بدهد.

مشاهده همه مطالب